Президентът отличи с плакет „Св. Св. Кирил и Методий“ ПГЕЕ „Мария Кюри“ Сливен

Президентът Румен Радев отличи с плакет „Св. Св. Кирил и Методий“ Гимназията по електротехника и електроника „Мария Кюри“ в Сливен. Поводът е 60-годишнината от нейното създаване.

„Плакетът е за значимия принос на училището към обучението и професионалната подготовка на поколения квалифицирани технически кадри за град Сливен и региона , както и към формирането на съвременния облик на професионалното средно образование в Република България“, се посочва в мотивите на държавния глава. Отличието вече е в училището и директорът на учебното заведение Татяна Башева-Кънева изказа своята благодарност за получената награда.

По думите й, това е пореден повод за гордост както за педагогическия персонал, така и за учениците в гимназията. „За 60-годишнината на училището през цялата учебна година се провеждаха различни инициативи, а сега работим по предстоящия прием на нови ученици. Бъдещите осмокласници ще могат да избират между четири специалности-„Охранителна техника и системи за сигурност“, „Електрообзавеждане на производството“ – дуална система на обучение, най-търсената и модерна към момента специалност „Електрообзавеждане на транспортна техника“ и традиционната за училището „Компютърна техника и технологии“, допълни директорът на учебното заведение.

От гимназията не спират да обновяват постоянно и материално-техническата си база. „За трета поредна година имаме честта и удоволствието да бъдем част от едно добро дело, превърнало се в традиция. Нашите официални партньори от TELUS International Bulgaria подкрепят българското образование и благодарение на тях, ПГЕЕ „Мария Склодовска-Кюри“ Сливен се радва на нови 14 компютърни конфигурации“ ,посочи още Татяна Башева.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук