Президентът Румен Радев идва на полигон „Ново село“, ще наблюдава учение с бойни стрелби

Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев ще посети днес учебен полигон „Ново село“ в деня за представяне на способности на участниците в тактическото учение с бойни стрелби „Отбранителен щит 23“. Заедно с него, демонстрациите на способности на участниците в тактическото учение с бойни стрелби ще наблюдават и министърът на отбраната Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, съобщават от Министерството на отбраната.

„Отбранителен щит 23“ е част от многонационалното мащабно учение „Defender Europe 23“ и се провежда от 17 до 29 май в района на УП „Ново село“. По време на учението, в което участват над 400 български военнослужещи, ще бъде развърната многонационална бойна група, която ще включва механизиран батальон, усилен с танков взвод, самоходна артилерийска батарея и формирования за ядрена, химическа и бактериологична защита от българските Сухопътни войски, формирования от Сухопътните войски на САЩ, италианско формирование от многонационалната бойна група на НАТО в България, както и сили и средства за непосредствена авиационна поддръжка от състава на българските Военновъздушни сили.

Основната цел на „Отбранителен щит 23“ е да се повиши подготовката на участниците в многонационална среда за провеждане на отбранителни действия.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук