Президентът: Снемам доверието си от правителството

„Считано от днес, официално снемам доверие от правителството, което не действа в интерес на гражданите и носи отговорност за острата криза в българското общество”. Това заяви президентът Румен Радев в обръщение към нацията, направено от Гербовата зала, съобщи Нова телевизия.

„Свидетели сме на остра криза в управлението на всички нива. Липсата на воля за реформи и за борба с корупцията и разхищенията, методичното погазване на закона и морала доведоха България до парализа на цели обществени системи и институции, без аналог в историята на прехода”, каза още държавният глава.

Той коментира проблемите с боклука и водната криза в Перник. „Жителите на Перник и цели села от региона са оставени без вода, за което кабинетът отказва да поеме политическа отговорност. България не е бунище и никой няма право да залага здравето на българите, за да извличат печалба шепа бизнесмени с държавни протекции”, заяви президентът.

Според него кабинетът „тихомълком прокарва реформа на валутния борд”, без да даде очакваните от гражданите обяснения.

„Законодателството се превръща в заложник на лобистки интереси, а бедността и неравенството се задълбочават. Търгува се дори с национален суверенитет в името на личното политическо оцеляване. Налице е организирано настъпление срещу гражданските свободи. Това правителство и управление води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация. На всичко това трябва да се сложи край”, категоричен бе Радев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук