През 2020 г. клубът по шах за деца „Сините камъни“ ще организира три големи турнира

През 2020 г. клубът по шах за деца „Сините камъни“ Сливен ще организира три големи турнира. Това съобщи Радослав Очков-председател на клуба по време на среща с кмета Стефан Радев. Турнирите ще са с международно участие и ще се проведат през пролетта, през лятото и есента, за празника на Сливен – Димитровден. При посещението си, той връчи на Стефан Радев благодарствен адрес за подкрепата, която е оказвал на клуба.

От създаването на Клуба по шах за деца „Сините камъни“ до днес възпитаниците му активно се включват в национални състезания. От последния турнир в Пловдив сливенският клуб има завоювано второ място в конкуренция с над 100 деца от цялата страна.

От своя страна кметът поздрави Радослав Очков и всички, които го подкрепят за ентусиазма, с който работят за възраждането на този спорт в града и популяризирането му сред най-малките, защото развива дисциплина, ума и много други качества, които са нужни за успешна реализация в живота. В клуба членуват 20 деца, като най-малките са на 6 години.

По инициатива на кмета Стефан Радев Община Сливен предостави помещение за малките шахматисти, което се намира в една от сградите на Общинския пазар и вече клубът има добри условия за подготовка. Занятията се провеждат два пъти в седмицата.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук