През 2021 г. Община Твърдица ще реализира проекти за по-добри условия на живот, за спорт и учебна среда

През 2021 година в Община Твърдица ще бъдат реализирани няколко проекта, които ще допринесат за подобряването на условията за живот и спорт както и за учебната среда, съобщи за Slivenpost.bg кметът Атанас Атанасов.

Община Твърдица ще получи над 5 хил. евро за чистота и облагородяване на кв.“Изток“. „През месец октомври миналата година Общината подаде проектно предложение по програмата РОМАКТ към Съвета на Европа- „Заедно за по-чисти и по-зелени квартали” на стойност 5 260 евро. С финансирането по проекта ще се закупят контейнери за смет, ще се засадят дръвчета, ще бъдат отпечатани брошури за информиране на обществеността, коментира още кметът.

За да могат децата и младежите да спортуват Общината ще изгради две изцяло нови площадки за фитнес и за скейтъри. Спортната площадка за фитнес-/лостове и успоредка/ ще бъде разположена в непосредствена близост до детската площадка в парка на ул. „Нов живот”. Финансирането за нея е осигурено в бюджета за 2020 г.

Два проекта за две детски градини в Община Твърдица също са получили одобрение за финансиране. В едното детско заведение – ДГ „Брезичка” в село Сборище ще бъде построена нова сграда като проектът е на стойност 1 602 900 лв, а на ДГ „Щастливо детство” ще се извърши основен ремонт на стойност 600 000 лв .

Предстои общината да кандидатства и през тази година с още проекти по „Програмата за развитие на селските райони“.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук