Приет бе окончателния вариант на Областната здравна карта

На провело се днес заседание на Комисия, назначена със заповед на министъра на здравеопазването, беше обсъдена и приета Областна здравна карта на област Сливен.

Заседанието беше председателствано от заместник-областния управител Чавдар Божурски.

На него присъстваха представители на РЗИ,РЗОК-Сливен, представители на Районна колегия на Български лекарски съюз, Районна колегия на Български зъболекарски съюз, заместник-кметове на общини, представител на Българската асоциация за закрила на пациентите и др.

Областната здравна карта съдържа здравно-демографски данни на територията на Сливенска област, нуждата от лекари-специалисти в болнична и извънболнична медицинска помощ, специалисти по дентална медицина и други медицински лица на ниво здравеопазване. Определят се брой легла за активно болнично лечение, медицинските дейности за всички области, както и необходимите медицински апаратури за диагностика на пациентите.

Областната здравна карта на област Сливен ще бъде изпратена в Министерството на здравеопазването. На базата на областните здравни карти ще бъде изготвена Национална здравна карта.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук