Призив на една майка: Дари капачки – спаси недоносено бебе!

„Дари капачки – спаси недоносено бебе!“ – този призив отправя една сливенска майка, която е решила да се посвети на благородна кауза. Това е Ралица Пашова – координатор на кампанията „Капачки за добри дела“ в Сливен.

„Минималното усилие от страна на всеки от нас просто да махне капачката от бутилката преди да я хвърли и да ни я даде може да доведе до огромен ефект – да помогне на бебе и да промени човешка съдба“, така Ралица описа смисъла на това, с което се е заела.

Амбицията на участниците в кампанията, която се организира от фондация „Обществено развитие“ е да се съберат 10 тона капачки, които да бъдат предадени за рециклиране и с парите от тях да се закупи апарат „Пулсоксиметър“ за Отделението по неонатология на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ Сливен. Апаратът измерва нивото на кислород в кръвта на бебетата и техния пулс. „До момента са предадени за рециклиране тон и четвърт капачки, а изкараните от тях пари са 400 лв. Началният капитал към заветната цел от 3 000 лв. вече го има“, поясни още Ралица.

Най-активни сред събиращите са децата, които превъзпитават целите си семейства и ги включват макар и неволно в инициативата. „Те вземат всички капачки от нещата в домакинството и с чистата си душа, помагат на други чисти и невинни душички“, коментира Ралица.

За да инициират по-голяма активност и да призоват още хора да помогнат, тя и помощниците й организират тази събота „Капачк-о ден“ в магазин „Био органика“ на ул. „Мишо Тодоров“ 6, които са предоставили свое помещение за склад, където да се събират капачките. Там от 13.30 до 15.00 часа на 9 февруари ще може да се видят и с организаторите, а ако не успеят в събота може и в останалите дни от седмицата в работното време на магазина, да оставят събраните капачки. Друго място където желаещите могат да занесат капачки е Регионален център за икономическо развитие, които също подкрепят кампанията.

Ралица Пашова призова хората от Сливен, които не вярват, че идеята ще сработи и със събиране на капачки ще помогнат, просто да опитат.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук