Призив: Нужни са 10 хил. лв., за да могат сливенски акробатки да отидат на Световно първенство в Швейцария

Призив за финансова помощ за нейни възпитанички отправи към сливенската общественост треньорът по акробатика в СКА „Стефан Данчев“ Сливен Виолета Бинева. Нужни са 10 хил. лв., за да могат три сливенски акробатки да отидат на Световното първенство в Швейцария. „Необходимо е колкото се може по-скоро парите да бъдат събрани, защото срокът за подаване на заявките вече тече“, посочи още тя.

„Ако сумата бъде събрана, Маринела Иванова, Петя Георгиева и Гергана Калчева са  женската тройка по спортна акробатика до 18 години, която ще представи нашата страна на Световното първенство през юни в Женева. Искаме да върнем световната титла в нашия град, града на първите световни шампионки в този спорт Калинка Лечева и Стефка Спасова, допълни Виолета Бинева и заяви, че мечтата на  трите момичета, отдали живота си на акробатиката, е да накарат България да се гордее с тях“разказа треньорката пред Slivenpost.bg.
Трите възпитанички на Виолета Бинева от спортно училище „Димитър Рохов“ – Сливен, са държавни шампиони от 2018г. без прекъсване до днес, златни медалисти от международни турнири в Италия и Германия. От 2018г. те неизменно са носителки на приза “ Най-добър спортист на годината по акробатика“ в ежегодната класация на Спортно училище “ Д.Рохов“ Сливен. През 2019г. Община Сливен удостои спортните таланти и с приза “ Бъдеща звезда“. На 20 и 21.02.2021г. на контролното състезание в Горна Оряховица Маринела, Петя и Гергана спечелиха квота за участие на Световно първенство през юни месец в Швейцария.
Това е банковата сметка на клуб по Акробатика “ Стефан Данчев“ гр. Сливен, по която можете да дарите средства и така да дадете своя принос, за да успеят децата да реализират мечтата си.
Банка ДСК ЕАД гр. Сливен
STSABGSF
BG35STSA93000006144119
Виолета Бинева
тел. 0888810380

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук