Приключи съвместната подготовка „PLATINUM LION 2019” на полигон „Ново село“

Приключи съвместна подготовка „PLATINUM LION 2019”, на учебния полигон „Ново село“ днес се състоя церемония за закриване на многонационалната съвместна подготовка.

Провеждащият учението полковник Марин Господинов окачестви учението като успешно, изпълнило своите цели и реализирало поставените задачи.
В обръщението си към военнослужещите полковник Николай Бешев, командир на Единен център за начална подготовка, подчерта: „В изминалите 12 дни Вие показахте, че с различни оръжейни системи и с различна бойна техника сте в състояние да преследвате и още повече да постигнете една обща цел-оперативна съвместимост на сухопътните сили от различните армии.”

На участниците бяха връчени сертификати, плакети, отличия и предметни награди.
От Център за подготовка на специалисти-Сливен участва танков взвод с командир капитан Владимир Делчев. Заместник-командирът на ЦПС полковник Данчо Николов беше с функции подпомагащ към учението.

„Platinum lion“ е годишно многонационално учение провеждано в Черноморския регион като част от съвместната програма за тренировки и обучение на Европейското командване на САЩ.

Тази година съвместната подготовка „Platinum lion 19“ се проведе на УП „Ново село” от 08.07.2019г. до 19.07.2019г. и в нея участват над 600 военнослужещи от седем държави.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук