Проведе се 60-то заседание на Общински съвет Нова Загора

Общински съвет Нова Загора проведе 60-то си заседание на 25 септември. В неговото начало Общинското ръководство и общинските съветници използваха възможността да поднесат подарък и да отправят сърдечните си благопожелания по повод предстоящото пенсиониране на Галина Петрова – дългогодишен служител в администрацията на Общински съвет Нова Загора, доказала своя висок професионализъм, отдаденост и постоянство.
След което бе обявен първоначалния дневен ред от 11 точки, към които бяха добавени още 4 точки допълнително.
По време на общинската сесия с мнозинство, бяха приети: Предложение за определяне на кандидати за съдебни заседатели към Районен съд – Нова Загора и Предложение за одобряване на актуализирана бюджетна прогноза на Община Нова Загора за периода 2024-2026 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности и прогноза на МБАЛ „Св. Петка Българска“ ЕООД гр. Нова Загора за периода 2024-2026 г.. Приет бе Годишния финансов отчет на  МБАЛ „Света Петка Българска” ЕООД гр. Нова Загора за 2022 г.
Във връзка с произвеждането на избори на 29 октомври за общински съветници и кметове, бе одобрен временно изпълняващ длъжността кмет на община Нова Загора в лицето на Нина Генчева – заместник-кмет на Общината. Одобрени бяха и временно изпълняващи длъжността кмет на кметство в населените места, в които ще се проведат избори.
След изчерпване на точките от дневния ред и дадената възможност за питания, обръщения и декларации, кметът на Общината Галя Захариева изказа своята благодарност към общинските съветници и общинска администрация за ползотворната съвместна работа. Тя пожела на всички успех в предстоящата предизборна кампания.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук