Проверяващи не откриха нарушения на мерките в сливенски предприятия и търговски обекти

Проверяващи инспектори от различни институции не са открили нарушения в изпълнението на разпоредените противоепидемични мерки в сливенски предприятия и търговски обекти. Проверките са извършени на 26 и 27 октомври, съобщиха от Областния кризисен щаб. Трудовите инспектори са посетили пет предприятия, нарушения на трудовото законодателство, включително и в изготвените оценки за риска и предприетите мерки не са установени. Служители на ОД „Безопасност на храните“ са проверили 17 търговски обекта и заведения за обществено хранене, цех за производство на сладкарски изделия и хлебозавод. На , 26 октомври, от дирекцията са проверили други 20 обекта. Няма нарушения.

Общо над 100 проверки за спазване на противоепидемичните мерки са били извършени от контролните органи в Сливен на посочените дати. 17 от тях бяха осъществени от съвместни екипи на РЗИ, ОД на МВР, ОДБХ, Дирекция „Инспекция по труда“. Съставени са 44 предупредителни протокола и 14 акта за неносене на предпазни маски за лице.

62 проверки са осъществени от екипи на МВР, като 37 от тях са на РУ – Сливен, 10 – на РУ-Нова Загора и 15 – на РУ – Котел. Проверени са 6 нощни заведения, клубове и дискотеки в Сливен и 1 – в Нова Загора. В изпълнение на временните мерки, разпоредени от областния управител, те са били затворени.

Ежедневният контрол в Сливенска област продължава.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук