Проектът за велоалеята по бул. „П. Хитов“ няма да бъде променян

Проектът за изграждане на велоалея по бул. „Панайот Хитов“ няма да бъде променян. С Комисията по безопасност на движението ще се обсъжда евентуалното отпадане на едната лента за паркиране и така ще се запази сегашната ширина на уличните платна. Това обаче  не е свързано със самото строителство, а с органиацията на движение след изграждането на велоалеята, заяви днес кметът Стефан Радев който в края на миналата седмица обеща на протестиращите проектът да бъде разгледан отново и да се види дали има опции за неговата промяна.

Проектът за велоалеята на бул.“П. Хитов“ ще бъде преразгледан

„Изслушах становището на главния архитект, че няма по-добър вариант за трасе изток-запад, което да води от центъра към планината, че не е вариант да се ползват тротоарите и зелената система по тротоарите и това е най-оптималния вариант за изпълнение на велоалеите“, посочи още той .

По думите му, след разговор с представителите на протестиращите срещу сегашния вид на проекта за велоалеята, се обсъжда варианта да се остави същата ширина на лентите движение каквато е сега, да няма две лента за паркиране на булеварда, а една. „Тогава, ширината на лентите за движение ще аналогична на тази, която се използва в момента, но този въпрос ще се обсъжда с Комисията по безопасност на движението. В интерес на истината, модерното решение  е да се намалява ширната на лентите за движение с оглед безопасността, но не е невъзможно и другото“, уточни Радев.

Общината търси баланс между интересите на всички обществени групи при изграждането на велоалеите

Кметът съобщи още , че представителите на протестиращите все още не са уведомени за това развитие на ситуацията и ще го научат от медиите затова не знае дали са съгласни с предложението.

Припомняме, че в петък миналата седмица недоволните  дадоха срок на Общината до понеделник да преразгледа проекта и да намери решение, което ги устройва, иначе ще продължат с протестите.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук