Прокуратурата е сезирана за случая с починалото бебе, д-р Пашева илиза в отпуск

 

Прокуратурата е сезирана за случая с починалото бебе в Сливенската болница, д-р Пашева илиза в отпуск, това съобщи за Slivenpost.bg Пламен Желязков, баща на новороденото, което вчера почина в МБАЛ „Иван Селимински“. „Преди час подадохме жалба в прокуратурата и ще започне разследване по случая, казаха ни обаче, че няма да стане бързо и най-вероятно ще продължи месеци“, каза още той. По думите му днес трябва да станат ясни резултатите от аутопсията на детето. Информацията му е дадена от директора на болницата д-р Васислав Петров.

Бебе почина в МБАЛ „Иван Селимински“, близките се съмняват в лекарска грешка

Пламен Желязков заяви още, че след разговор с директора на лечебното заведение е разбрал, че д-р Таня Пашева е излязла в отпуск, след като е заявила пред Васислав Петров,че не желае повече да работи.

По непотвърдена информация д-р Пашева е подала молбата си за напускане на лечебното заведение, но директорът на болницата не беше открит за коментар.

Припомняме, че вчера близки на 27-годишната родилка от Сливен Галя Желязкова сигнализираха за смърт на новородено в МБАЛ „Иван Селимински“. Жената е постъпила за раждане в  понеделник вечерта, а във вторник минути след като са съобщили на съпруга й -Пламен Желязков, че е станал баща лекарите го известили за смъртта на новороденото момиченце. По думите му, медицинския персонал му е казал, че детето е родено мъртво и не са могли да го спасят. Според него и близките му обаче, до фатален изход се е стигнало след лекарска грешка. Раждането е водено от д-р Таня Пашева, която е свързана и със случая на починалата през август родилка Ренета Томова.

Прави се вътрешно разследване в болницата по случая с починалата след раждане Ренета Томова

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук