Прокуратурата поиска постоянен арест за сириец, причинил катастрофа с мигранти край Нова Загора

Окръжна прокуратура-Сливен внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо сириецът К.Т., който кататстрофира с кола пълна с мигрантки край Нова Загора. Той е обвинен за това, че противозаконно подпомогнал 10 чужди граждани да преминават и пребивават на територията на страната. Тези действия обвиняемият е извършил с цел да набави облага за себе си.

К.Т е привлечен към наказателна отговорност и за това, че при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е допуснал ПТП, което е довело до смъртта на млад мъж, също сирийски гражданин. След катастрофата К.Т. е избягал от местопроизшествието.

Престъпленията са осъществени на 01.05.2022 г. на участък от АМ „Тракия“, разположен в землището на с. Омарчево, общ. Нова Загора.

По време на разследването е установено, че К.Т. е управлявал лек автомобил „Опел“. С него са се придвижвали още 10 лица – граждани на Сирия и Пакистан, които пребивавали противозаконно на територията на страната. В горепосоченият пътен участък обвиняемият е допуснал самостоятелно ПТП, което е довело до смъртта на един от пътуващите в превозното средство, а други лица са получили различни наранявания.

Предстои Окръжен съд-Сливен да насрочи начален час на заседанието си, което ще бъде проведено по-късно днес.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук