Прокуратурата ще нищи смъртта на родилката в Сливен

Снимка :Интернет

Окръжната прокуратура в Сливен образува досъдебно производство по случая с починалата след раждане млада жена. Родителите й подадоха сигнал до полицията за смъртта й и дадоха показания, предаде Канал 3.

Вчера близките на починалата Ренета Томова се събраха на протест пред лечебното заведение и заявиха, че ще търсят справедливост в съда срещу екипа, водил раждането.

Те ще настояват аутопсията на 33-годишната жена да бъде извършена от специалисти извън МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, за да няма съмнения в заключението.

Заключението на лекарите е, че причина за смъртта е белодробна емболия, но близките на родилката смятат, че тя е починала вследствие на странните методи на лекарите, приложени по време на раждането.

Ренета Томова е имала нормална бременност, на 15 август през нощта тя е била приета в болницата в Сливен за първото си раждане. Тя родила дъщеря си Мария в малките часове на нощта. „Раждането започнало нормално, но в един момент се появил проблем“, разказа бащата на Ренета, Петър Томов пред Bulgaria ON AIR.

На другия ден състоянието на младата жена започнало да се влошава. „Беше контактна, но не изглеждаше добре, беше като смазана, каза, че всичко я боли“, спомня си почерненият баща.

После Ренета разказала на близките си, че детето излизало трудно и се наложило да я натискат по корема, за да извадят плода с така наречения метод Форцепс.

В петък родилката била преместена в реанимация, а малко по-късно съобщили на родителите й, че е починала.

„Ще ги съдя до дупка, детето си няма да го върна, но няма да ги оставя“, каза Петър. И майката на Ренета иска тези, които са убили дъщеря й, да отговарят за стореното.

Новороденото също е в тежко състояние, вследствие на раждането. Малката Мария е с пареза на ръката и мозъчен оток.

Ренета Томова е собственик на конна база край града, където организираше курсове по езда и детски лагери.

От МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ съобщиха, цитирани от „Труд“, че в понеделник ще излязат с официална информация на болницата по случая.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук