Пролетната ваканция за учениците отпада, ще има само Великденска

Пролетната ваканция за учениците отпада, ще има само Великденска. Тя ще е от 17 до 20 април. Това е окончателното решение на образователното министерство.То е формено със заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев от днес, която вече е разпратена до училищата.

Съгласно заповедта се променя продължителността на предварително планираната пролетна ваканция, която по график трябваше да бъде от 11 до 20 април и да се слее с почивните дни за Великден.

Сега,обаче, първите 4 дни от нея стават учебни.

Мотивът за това е неотложната необходимост да се компенсира пропуснато учебно съдържание и занимания на учениците, до което се е стигнало поради прекъсване на учебния процес заради ограничителни мерки срещу разпространението на грип и на коронавируса. 

След изказване на образователния министър Красимир Вълчев на 2 април се спрягаха варианти великденската ваканция да не се отнема за всички, а да има гъвкав подход – училища, които по-трудно са преминали към дистанционно обучение, да наваксват, а за останалите да има леки занимания по изкуства, музика, занимания по интереси.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук