Простреляният Любен от Трапоклово е дошъл в съзнание

58-годишният Любен Димов от сливенското село Трапоклово, който в неделя сутринта бе прострелян в главата и гърдите от 64-годишния си съсед Петър Маринов, е дошъл в съзнание и диша самостоятелно. Това съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен Ваня Белева-Терзиева, цитирана от Dir.bg. По думите й, Димов, който бе в кома, е дошъл в съзнание тази сутрин.  „Въпреки че пострадалият е контактен, засега разследващите ще отложат разпита му с няколко дни.

По думите на лекарите, опасността за живота му е преминала“, допълни Терзиева. Вчера лекарите в Сливен са поискали и консултация с гръден хирург и лицево-челюстен хирург от друго лечебно заведение, тъй като нараняванията на 58-годишния мъж са в гръдната област и в областта на долната челюст.  Състоянието на 44-годишната бивша приятелка на Маринов – Радост Куртева, обаче продължава да е критично. Жената, която също е простреляна в главата, е на командно дишане и в кома в реанимацията на МБАЛ-Сливен.  Трагедията се разигра на 12 май около 9.40 ч.

След като три дни Петър обикалял около заведението на Петолъчката, в което е работила Радост, във фаталната сутрин той нахлул въоръжен с ловната си пушка вътре и да я прострелял в главата. След това се качил на колата си и се върнал в Трапоклово. Там влязъл в двора на съседа си Любен Димов и го прострелял с няколко куршума в главата и тялото. След това стрелецът се прибрал в своя имот и на двора се самоубил със същата пушка. Колежката на Радост – Илиана Стоянова, която е станала пряк свидетел на стрелбата, разказва, че 44-годишната жена е била под постоянен физически и психически тормоз, докато е живяла с Петър. Според разследващите пък стрелбата по Любен е била заради дългогодишна междусъседска вражда.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук