Протестиращите майки: Симеонов се изгаври с децата ни, искаме оставката му

Протести с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов се провеждат в понеделник в редица градове на страната. Причината е изказването му, в което той нарича майките на деца с увреждания „кресливи“, а децата им – „уж болни“. Премиерът се разграничи от думите на Симеонов и го призова да се извини. А вицепремиерът отвърна във Facebook: „Знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума“, информира NOVA телевизия.

В София протестиращите се събрахат под прозорците на Министерския съвет.

Това е гавра с децата ни! Симеонов говори така не за първи път. Ние отдавна твърдим ,че спрямо нас има геноцид и сега вицепремиерът го доказа”, заявиха представителите на протестиращите в ефира на „Здравей, България”.

Те са категорични, че извинения няма да приемат, а Симеонов вече „няма място на този пост“ и би трябвало да бъде изключен от политическия живот като цяло.

Майките казаха още, че демонстрацията им не е политическа, въпреки че зад тях застанаха представителите на БСП и депутатът от „Атака” Миглена Александрова.

Оставката представлява самостоятелно решение за освобождаване на пост. Причините за нея могат да бъдат лични и морални, ако съответният човек смята, че е допуснал грешка и иска по този начин да изкупи вината си. Втората причина за искане на оставка е по политически причини. Такова решение може да вземе коалицията – същите, които са ме задължили да бъда вицепремиер. Аз съм на тази длъжност не по мое желание. Когато политическият съвет реши и поиска оставката ми, ще я подам“, заяви Симеонов на брифинг в Министерския съвет минути преди началото на протеста в столицата и след среща с работодатели. Те ссамите обявиха, че подкрепят вицепремиера и са готови на протести, ако се стигне до отстраняването му.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук