Протестиращите от Крушаре ще местят протеста, но не казват къде и кога

14-дневната блокада на пътя Сливен-Ямбол не успя да постигне искането да се спре с доброволното умъртвяване на домашните прасета, но поне хората чуха, че това, което им беше представено като заповед да си убият животните, всъщност е препоръка и не ги задължава да го направят. От тук нататък са запознати, че не трябва да допускат било то ветеринари или други лица в дворовете си без прокурорска заповед. Това обобщиха днес пред медиите представители на протестиращите в с. Крушаре, които илязоха на пътя, за да изкажат недоволството си от мерките, които държавата предприе за справяне с АЧС. Според тях нищо не налага умъртвяването на животни в 20-километровата санитарна зона около големите свинекомплекси при положение ,че в Сливен и Ямбол няма открити огнища на заразата.

Въпреки, че сутринта силите на реда ни изтласкаха и блокадата беше разбита, ние ще продължим да се защитаваме, тази вечер ще отидем при протеситращите в Безмер, съобщи Валентина Василева, която организира протеста в Крушаре. Ние можем да върнем блокадата, може и да я преместим, за сега обаче няма да упоменавам къде, посочи още тя. „Ще обжалваме и заповедта на кмета Стефан Радев, който разпореди да освободим пътя. Не сме подписали предписанията и смятаме, че заповедтта му ще падне в Административния съд“, допълни Василева. По думите й, кметът просто е бил машата, която да свърши работата на министър-председателя Борисов, който не се осмели за толкова дни да дойде на блокадата.

Пред медиите застанаха и част от протестиращите вече толкова дни свиневъди, които още не са унищожили прасетата си и заявиха,че няма и да го направят. Красимира Лефтерова от с. Бозаджии, която гледа три прасета дори се разплака, като заяви, че няма да се откажае нито от животните си, нито протестите защото знае, че е права и не желае изходът за нея и семейството й, да е Терминал 2 на летище „София“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук