Протестиращите от Сливен ще блокират днес „Петолъчката“

Протестното автошествие под наслов „Един народ срещу системата“ Сливен ще блокира днес пътен възел „Петолъчката“, за колко врече обаче ще се случи това не е ясно предварително, съобщи Валентина Василева Филаделфевс-един от организаторите на протестните действия в Сливен досега. Към тях се очаква да се присъединят и протестиращи от Ямбол, които да се влючат в блокадата.

Неделният протест в Сливен ще бъде с нов час и място – пл. „Хаджи Димитър“ от 10.00 часа

Недоволните се събраха днес на пл. „Хаджи Димитър“ и въпреки, че като численост бяха по-малко в сравнение с предходните два неделни протеста, те продължават да отстояват исканията си. „Искаме смяна на системата „кой“ със ситстемата „как“, което няма как да се случи без да падне този кабинет и да отидем на предсрочни избори“, посочи още тя.

Под звуците на патриотични песни, протестиращите потеглиха, за да преминат през града и да се отправят към Петолъчката, а организаторите отправиха призив към тях да не се поддават на провокации и да влизат в сблъсъци с органите на реда.

Протестиращите шофьори от Сливен ще участват в блокадата на пътя към ГКПП Лесово

За днес в града беше планиран още един протест, който да бъде на Дамарския мост от 11.00 часа. Уведомлението за него беше подадено от Петър Низамов – Перата. Такъв протест обаче не се състоя, а самият Низамов заяви, че ще се присъедини към протестиращите в Ямбол, а след това ще се включи в блокадата на ГКПП Лесово.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук