Протестиращи роми пред Съдебната палата искат свобода за пастора-педофил

Роми се събраха пред Съдебната палата в Сливен днес следобед, за да искат свобода за арестувания британски пастор-педофил, който е обвинен в блудство с 4 малолетни деца от кв. „Надежда“ .

Докато вътре се гледа мярката за неотклонение на Даниел Ериксон-Хил отвън ромите искат той да бъде пуснат на свобода и се обявяват в негова защита, въпреки криминалното му минало. Ромите скандират“свобода за Даниел“ и заявяват, че ще продължат с протестите, ако той бъде оставен в ареста за постоянно.

Около 50 жители на ромския квартал „Надежда“, сред тях и много деца, протестираха с настояване за неговата невиновност. Според 13-годишния Ангел, полицията със сила изтръгнала от него признания за това, че пасторът извършвал неприлични действия спрямо него.

Членовете на църквата на Даниел Хил, твърдят, че техният пастор е невинен и настояват той да бъде пуснат от ареста, а също и да бъдат публично оповестени съдържанието на иззетия компютър на англичанина и другите доказателства за педофилия. Протестиращите не вярват, че и във Великобритания Хъл е бил съден за блудство, а дори и да било така, като християнин се бил разкаял и му било простено.

1 Коментар

  1. Циганите са пасмина , която една държава едва би търпяла, купуват се, продават се , хора без достойство и чест !

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук