Протестиращи сливенски енергетици затвориха за кратко подбалканския път София-Бургас при разклона за с. Тополчане

Протестиращи сливенски енергетици с десетки автомобили блкораха днес за около половин час е движението на подбалканския път София – Бургас при разклона за с. Тополчане. Настоящи и бивши служители на „Топлофикация Сливен-инж. Ангел Ангелов“ спряха движението в знак на солидарност с протестиращите си колеги от страната и с искането „Топлофикация“ Сливен да бъде включена в териториалните планове за преход на въглищните региони.

„Настояваме да кажем, че Сливен също го има, справедливият преход не е справедлив, ако за едни има, а за други няма. Управляващите трябва да започнат да се вслушват в исканията на хората, защото дейността на сливенската централа е важна за цял регион“, коментира инж. Павлин Костов, изпълнителен директор на „Топлофикация – Сливен инж. Ангел Ангелов“. Той отново поясни, че Топлофикация-Сливен трябва да има равен шанс за преструктуриране към друг вид гориво, защото в противен случай близо 15 хиляди битови абонати и всички болницни и детски заведения в Сливен ще останат без отопление.

За сега няма яснота, кога протестиращите от ТЕЦ Сливен отново ще продължат с блокадите, но притесненията, им че могат да останат без работа остават.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук