Протестът пред Областна администрация приключи, Веселин Вълчев и синдикалистите се разбраха за ползването на държавния имот

Протестът пред Областна администрация Сливен приключи, областния управител Веселин Вълчев и преговорна група синдикалисти се разбраха как ще решат спорната ситуация с имот на КНСБ, който им е бил дарен през 1885 година, а вчера беше запечатан от полицията.

До протестните действия се стигна след като полицията в Сливен запечата имот на местната организация на КНСБ, отдаван под наем като питейно-увеселително заведение. Той е част от сграда на улица „Столипин“ 5 в Сливен. Там се намира ресторант, познат в града като „Рибките“, както и помещения, ползвани от КНСБ. По думите на областния управител, там се е извършвала странична дейност, а според закона, имоти държавна собственост, предоставени за синдикална дейност не може да бъдат преотдавани на трети лица за извършване на търговска дейност.

Протест пред Областна администрация, недоволни синдикалисти заплашват да влязат в сградата/снимки/

„Имаше съмнения, че това е точно така и беше установено при проверка, разпоредена от мен. Управлението на имоти държавна собственост се извършва по определен от закона начин, а именно синдикатите изпращат мотивирано искане до областния управител за предмета на дейност, който ще се извъшва в този имот. След това се сключва договор за наем с областна администрация за срок от 10 години. До настоящия момент това тук не се е случвало. Тези моменти не са изчистени“, поясни той.

След срещата стана ясно, че е постигната договорка, имотът да бъде върнат да се ползва отново от КНСБ.

„В рамките на днешния ден ние отново ще пуснем мотивирано предложение за обратно предоставяне на нашите имоти от страна на областната управа, защото назад във времето сме пускали многократно такива. Имаме думата на областния управител, че в рамките на два дни ще получим отговор от тяхна страна и до края на седмицата ще бъде задвижена процедурата за обратно предоставяне на помещенията, които до момента са ползвани от наша страна“, заяви пред медиите Даниела Алексиева, вицепрезидент на КНСБ. По думите й, обектът осъщестявал търговска дейност до сега  ще спре да съществува като такъв.

Ако това не стане от КНСБ ще пуснет жалба до Административния съд. „По този начин ще търсим правата и интересите на работещите в Сливен“, допълни Алексиева.

 

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук