Протест пред Областна администрация, недоволни синдикалисти заплашват да влязат в сградата/снимки/

Протест пред Областна администрация, недоволни синдикалисти заплашват да влязат в сградата. До протестните действия се стигна след като вчера полицията в Сливен запечата имот на местната организация на КНСБ, отдаван под наем като питейно-увеселително заведение.

„Областният управител си позволява да нарушава закона и всички европейски и международни норми и да отнема имущество на КНСБ, което ни е дадено преди много години и е ползвано до този момент безпроблемно, каза Даниела Алексиева- Стоянова, вицепрезидент на КНСБ.По думите й, в това имущество те инвестират и го ползват за синдикална дейност, развиват инициативи, в т.ч. благотворителни, обучителни, културни, образователни и др.

Протестът пред Областна администрация приключи, Веселин Вълчев и синдикалистите се разбраха за ползването на държавния имот

Протестиращите упрекнаха областния управител, че след като помещенията са били запечатани, там са останали заключени дарения за украинските бежанци.

Областният управител Веселин Вълчев ги покани да разговарят, а протестиращите заплашиха, че ако не получат положителен отговор, ще влязат в сградата на администрацията. Беше излъчена преговорна група от КНСБ, която да отстоява искането за връщане на отнето имущество на синдиката.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук