ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ Сливен-Иновативното училище

Професионалната гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ Сливен е в първия списък на иновативните училища в България. Преди близо шест години стартирахме с мащабен четиригодишен проект „Въведение в икономиката“, а вече реализираме и втория – „По пътя на икономиката и технологиите“. Разширихме обхвата от 40 до 400 ученици. Те се обучават чрез проектно-базирано обучение в различни интересни учебни предмети като „Икономика на домакинството“, „Имам бизнес идея“, „Млад предприемач“, „Инвестиции“, „Интернет и Уеб технологии“, „Графичен дизайн“.

ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ Сливен-ивестиция в образованието на учениците след 7 клас

В резултат на съвместната творческа работа на ученици и техните учители се създават редица продукти, които да подпомагат обучението на следващите иновативни випуски. Какво създадохме? Сайтове, електронни магазини, проекти за благотворителност, програмни продукти, бизнес планове, електронни учебни помагала, инвестиционни планове, бюджети и продукти на графичния дизайн.

Около 200 ученици се обучават в СТЕМ паралелките „Икономическа информатика“ и „Електронна търговия“. Разполагаме с богата съвременна материално-техническата база, подпомагани сме сериозно от наши бизнес партньори и спонсори. Интересът към софтуерните и хардуерните науки видимо нараства. Повишава се градивното любопитство към предприемачеството във връзка с информационните технологии, бизнеса в електронната търговия, чатботите в икономиката и изкуствения интелект. Затова може би самите ученици инициираха създаването на геймърска общност и клуб на програмистите.

Повече подробности за нашите специалности и прием може да намерите на адрес http://pgisliven.eu/, на страницата ни във Фейсбук или на място в училището в кв. „Сини камъни“ Сливен.

Мечтайте и учете, момичета и момчета! Станете част от Професионалната гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ Сливен! От опит знаем, че по този път вървите към успеха…

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук