Пункт за събиране на опасни отпадъци от домакинствата се организира в Сливен

Мобилен събирателен пункт за безвъзмездно приемане на опасни отпадъци от домакинствата и последващото им третиране се организара в Сливен по инициатива на Общинта и „БалБок Инженеринг“ АД. Пунктът ще е разположен в кв. „Българка”, паркинг западно от хипермаркет „Кауфланд“ (до „Битака“) и ще е отворен на 23 и 24 октомври 2018 г. от 10.00 до 16.00 часа.

Основни групи опасни отпадъци, образувани в домакинствата са живак и живакосъдържащи уреди – живачни термометри и ампули, прекъсвачи, живак (с изключение на луминесцентни лампи), лакове и бояджийски материали – бои, лакове, разредители и разтворители за боя, терпентин и др, домакински препарати и химикали – почистващи препарати, белина, дезинфектанти, дезодоранти, киселини, основи, реактиви и др., мастила и замърсени опаковки – опаковки, съдържащи опасни вещества, негодни препарати за растителна защита – пестициди, фармацевтични продукти – лекарства с изтекъл срок на годност.

Включването на отпадъци с опасни свойства в общия поток битови отпадъци влияе отрицателно върху здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата за отпадъци.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук