Първата сесия на новия Общински съвет ще бъде на 11 ноември

На 11 ноември ще се проведе първата сесия на новоизбрания Общински съвет, тогава ще встъпят в длъжност и новите кметове на населените места в Община Сливен, съобщи Стелли Стефанова- говорител на ОИК Сливен. Днес тя потвърди вече изнесените резултати от балотажа на 3 ноември, при който кметското място в Сливен отново печели досегашния кмет от ГЕРБ Стефан Радев с 64,75 % подкрепа.

След проведените балотажи в седем от селата в общината стана ясно, че в шест от тях печелят кандидатите на ГЕРБ и на едно място представител на БАСТА. Според данните като цяло нисък е броя на недействителните бюлетини 807, посочи още тя при гласували 33 410 избиратели.

Проблем и забавяне при отчитането на изборните резултати е имало само в Драгоданово, като там на харата са подавани две бюлетини, а те са ги попълвали поставени една върху друга и съответно писаното въху едната се отразило и върху бюлетина под нея. Там е направена проверка и се оказва, че недействителните бюлетини всъщност са само четири.

В изборния ден е имало само едни сигнал за нарушения и то отново от Драгоданово за агитация, но не е посочено нито име, нито къде, нито какво става, направена е проверка и не е установено нарушение.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук