Първият електробус и нов тролейбус пристигнаха в Сливен

Първият електробус пристигна в Сливен вчера следобед в базата на „Пътнически превози“, а тази сутрин – и първият тролейбус. Това съобщи кметът Стефан Радев. Поетапно до 15 септември ще пристигнат и останалите три електробуса и пет нови тролейбуса.

Доставката е част от втория проект на Община Сливен за градски транспорт, който се финансира от ОП „Околна среда“ 2014-2020 и е свързан с намаляване на вредните емисии и праховите частици. По първия проект беше обновен автобусният парк в града, като бяха закупени 27 нови автобуса. Общината ремонтира токоизправителните станции и подмени всички трансформатори. Електропреносната мрежа е с модерно електронно управление. Електробуситеще обслужват близките населени места и част от градските линии.

„Продължаваме с политиката си за подобряване на градския транспорт, която започнахме още през миналия мандат, с подмяна на автобусния парк. С новите електробуси и тролейбуси работим за повишаване на качеството на въздуха и отговаряме на съвременните изисквания за намаляване на вредните емисии“, каза кметът.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук