Първи случай на заразен с Ковид -19 сливенски лекар

Сливенски лекар е заразен с Ковид -19.Това е първи доказан случай на заболял от опасната инфекция лекар в града,съобщиха от Националния оперативен щаб. Те не уточниха нито от коя болница е той, нито от какво отделение е. През изминалото денонощие има регистрирани още двама болни в Сливен, с тях диагностицираните стават 50.

53 са новите заразени в страната през изминалото денонощие, посочи ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

По отношение на маските щабът се е обединил около мнението, че в затворени пространства носенето им трябва да остане задължително. Спорът е за това дали и навън да се движим с маски.

„Сериозно обмисляме махане на маските на открито, но те ще останат задължителни в градския транспорт, аптеките и др.“, каза проф. Тодор Кантарджиев.

Проф. Мутафчийски заяви, че ще бъде разширен контингентът на хората, които могат да се движат през парковете. Ще бъдат разхлабени и мерките за туризъм в планините.

„Обсъжда се какъв да бъде ритъмът на отпускане на мерките. В следващите дни ще бъдат направени съответните съобщения. Правителството ще обяви как ще се отпускат мерките, ние даваме нашето становище. За съжаление, не може да се предвиди в пълен обем какъв ще бъде резултатът“, каза началникът на Оперативния щаб.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук