Първокласниците в Сливенско и тази година са по-малко, училищата-готови за работа в условията на Ковид-19

418

1 878 първокласници от Сливенска област ще тръгната на училище утре. Бройката им отново е по-малка в сравнение с предходната учебна година. Всички 69 училища на територията на областта са готови да стартират учебната година и да осъществяват учебен процес в условията на Ковид -19. Това съобщи ръководителят на РУО Сливен Милена Чолакова.

„Всяко школо има изработен план със задължителни и препоръчителни противоепидемични мерки, които да се изпълняват. Навсякъде са осигурени дезинфектанти и топла вода в санитарните помещения. Ще се прави сутрешен филтър и при най-малките грипоподобни симптоми, децата ще бъдат връщани. Всяко училище има готовност във всеки един момент да премине към електронна форма на обучение“, уточни още тя.  При болно дете в клас, незабавно ще бъде уведомявано РЗИ Сливен, а класа и контактните на детето минават под карантина.

По думите й, има осигурена банка от учители в случай, че се наложи.  На разположение ще са пенсионирани педагози или студенти със съответната педагогическа специалност.

„Тази година приоритет за нас ще бъдат живота и здравето на децата, но сме длъжни да предоставим и качествен учебен процес“, коментира още Чолакова.

Според данните, с които ние разполагаме повечето родители подкрепят присъствената форма на обучение, нямаме постъпили искания от родители, желаещи децата им да минат на дистанционна форма на обучение. Няма и жалби, касаещи носенето на маски в коридорите и общите помещения.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук