Пъстра, забавна и поучителна Английска седмица в ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ Сливен

Пъстро, забавно и поучително се оказа третото издание на Английската седмица в ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“. „Анкетни карти, рисунки, постери, баджове „I speak English”,  български и британски флагчета, презентации, флашки с музика и видеа с български и британски народни танци, снимки. Всичко това е скътано в „Капсулата на времето за 2024 година“ разказват от училището.

Английската седмица ( 18 март -22 март 2024г) беше изпъстрена със събития, в които взеха участие  и по-малките, и по-големите ученици. Ръководството на гимназията, учителите по английски и немски език, по информационни технологии, по икономика, по рисуване, класни ръководители и всички съмишленици дадоха своя принос, за да заживее училището с трептенията на чуждите езици, а равносметката им е впечатляваща.

В анкетата „ За чуждия език или за различията в поколенията“ са анкетирани 198 граждани от Сливен от различните поколения: Baby Boomers / 1946-1965/, Generation X /1966-1980/ ,Millennials  or Generation Y/1981-1996/,Generation Z / 1997-2009/. Нашите ученици с ентусиазъм се срещнаха, а сливналии с радост приеха да участват в проучването, за да споделят своя опит в изучаването на чужд език. Анкетата търси отговор на въпроси за мотивацията в учене на език, кои езици са най-привлекателните, дали трябва чуждите езици да са част от учебния план в българското училище. Чаровните осмокласнички Мирослава и Виктория от 8 „Д“ клас получиха похвала от възрастни господа за чудесната инициатива и заръка: „Останете в България! Тя има нужда от такива  симпатични и умни младежи като вас!“, се посочва в информацията от учебното заведение.

Традиционният конкурс за най-добър преводач тази година бе обогатен с участието  и на бъдещите преводачи от немски език.  22 осмокласници и деветокласници се пребориха с художествен превод от английски и от немски език. Те признаха, че обичат да превеждат, защото по думите на писателката Айрис Мърдок „ сякаш един човек си отваря устата, а гласът, който излиза, е на друг“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук