Пъстра черга с патриотични стихове ще краси входа на Градската градина

Пъстра българска черга, изписана с части от патриотични стихове, скоро ще посреща посетителите на Градската градина в Сливен. Засега постамента от някогашния паметник на Владимир Ленин е с почти готова цветната основа, но до седмица върху него ще бъдат изписани и текстовете, които ще се четат под определен ъгъл. Това разказа за Slivenpost.bg Иванина Тодорова, учител по иконопис в Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ Сливен и своеобразен ръководител на доброволците, които изпъстрят с цветове постамента.

В допълнение ще има велостойка с арт визия и няколко по интересни места за сядане в близост до плочата. Това ще са цветни 16 места, без облегалки и с интересен дизайн. Ще бъдат в конфигурации по 4-5 и ще дават различни гледни точки към плочата и прилежащите алеи, разказа Ангел Бондов, урбанист и координатор на проекта „_The Spot”. Именно по този проект, който се ръководи от сдружение „BG Бъди активен” и е финансиран от „Coca Cola Fondation”, се случва преобразяването на мястото около входа на Градската градина. Предложения за неговия изглед се събираха през лятото и гражданите на Сливен имаха възможност да представят своите идеи как да изглежда пространството.

Завършването на проекта ще бъде отбелязано тържествено с песни и танци, но датата все още се уточнява. Дотогава всеки, който желае може да се включи в изписването на чергата. До момента над 50 доброволци – деца и възрастни, вече са се включили в инициативата, разказаха организаторите.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук