Радев-Йотова са с №6 в бюлетината, Герджиков-Митева са под номер 15

Кандидатпрезидентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова ще бъде под номер 6 в бюлетината в изборите за държавен глава, отреди жребият, изтеглен в ЦИК.

Анастас Герджиков и Невяна Митева ще са под номер 15. Лозан Панов и Мария Касимова получиха номер 19, а кандидатът на ДПС Мустафа Карадайъ ще е под номер 17. Първи номер в бюлетината за президент се падна на Йоло Денев, издигнат от Инициативен комитет. Под номер 2 е Николай Малинов от партия „Русофили за възраждане на отечеството“.

Певицата Луна Йорданова ще фигурира под номер 16 в бюлетината за президент.

При партиите и коалициите, участващи в избора за народни представители  ГЕРБ-СДС ще фигурира под 32-ри номер в бюлетината, БСП с 33-ти номер, „Има такъв народ“ с 24-ти, и Демократична България с 30-ти номер, и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ – 31-ви номер. На „Продължаваме промяната“ се падна номер 25 в бюлетината за депутати.

Номерата в бюлетината за народни представители

Амбицията да спечели изборите за депутати имат от ГЕРБ-СДС. Под номер 32 се явява коалицията. Росен Желязков заяви: „Ние залагаме само и единствено на нашите плюсове. На минусите, на популизма, на отрицанието заложиха тези, които не съумяха два парламента да съставят устойчиво правителство“.

БСП също ще се бори за първото място на парламентарния вот под номер 33. Христо Проданов от левицата коментира: „Така, че ние ще направим всичко възможно в предизборната кампания да станем първа политическа сила, защото ГЕРБ са нашият основен опонент“.

24-ти номер се падна на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“, а 25-и е за „Продължаваме промяната“. Никола Минчев от новата формация каза, че номерът на бюлетината няма значение: „Първо място си поставяме като заявка с повече справедливост, по-малко корупция и с по-високи доходи за всички българи, без хора под прага на бедността“.

Но от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ с номер 31 се виждат като гарант в следващия парламент за това, че промяна ще има. Мая Манолова: „Трябва да бъдем част от следващия парламент, за да има мнозинство на промяната и правителство на промяната“.

30-ти номер в бюлетината за депутати е за „Демократична България“, съобщава БНР.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук