Разбиха нарколаборатория в кв.“Даме Груев“

Лаборатория за производство на наркотици в сливенския квартал „Даме Груев“ е разкрита при полицейска акция срещу наркоразпространението. Трима са задържани, иззети са – пико и хероин.

Акцията е проведена на 23 и 24 септември на територията на Сливен и Нова Загора. Късно през нощта в сряда полицейски служители влизат на адрес в квартал „Даме Груев“. В жилището са установени двама мъже на 36 години от Сливен. Полицейските служители са хванали мъжете в момент на производство на наркотик.Единият е  криминално проявения и осъждан, а другия е без криминални прояви. В
хода на извършените процесуално-следствени действия в жилището, обитавано от осъждания сливналия са намерени и иззети множество прекурсори, вещества и предмети, необходими за производството на синтетични наркотици. Иззети са пликове, съдържащи около 250 грама кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин – тип пико. Двамата са отведени в РУ-Сливен и първоначално задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура- Сливен.

Полицейски служители на участък „Кв. Шести“ в Нова Загора са задържали 31-
годишен мъж от Стара Загора за притежание на хероин. Проверката е извършена
на 24 септември в хода на специализираната операция. При обиска у него са намерени и иззети 10 пликчета, съдържащи бледокафяво, прахообразно вещество, което е
реагирало на хероин. Той е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук