Разбиха църквата „Света Троица“ в кв. „Речица“, чийто предстоятел обяви гладна стачка

Църквата „Света Троица“ в сливенския квартал „Речица“ е била разбита и поругана. Вандалите са влезли през прозореца на олтара. Нападателите не са вземали нищо, съобщи отец Иван. Той е предстоятел на църквата и от няколко дни е в гладна стачка в знак на протест срещу решението на Светия синод да касира изборите за митрополит в Сливен, пише БНТ.

Според него става въпрос за сплашване, за да спре със стачката, за да не внася смут в църковния живот. От полицията заявиха, че е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Направен е оглед на разбитата църква и мястото откъдето са проникнали извършителите.

Междувременно в Сливен пристигнаха няколко събратя на отец Иван от църквите в Бургас и Поморие да молят да спре гладната стачка. Те му донесоха и писмо от епископ Йеротей.

„Всяка вечер църквата си е заключена и е без свещеник, без служители от много време. Така че това е съвпадение с моето стоене тук и е показна акция какво може примерно на мен да се случи, ако продължавам да упорствам. Сещай се! Това е подтекстът на това, което се извърши. Нищо не е взето. Вътре в олтара е разбито, разрушкано, само там“, разказа Отец Иван, предстоятел на църквата „Света Троица“ Сливен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук