Раздадоха наградите на Община Сливен за 2019 година

На тържествена церемония тази вечер в зала „Сливен“ бяха раздадени традиционните награди на Община Сливен. Временно изпълняващият длъжността кмет на общината Румен Иванов поздрави гостите на събитието и отличените. Той връчи голямата награда за изкуство „Добри Чинтулов” на Георги Калайджиев.

„Много съм развълнуван. Високо и много ценя тази награда. Никога не съм спирал да мисля, че аз съм сливналия. Където и да съм бил по света, винаги съм описвал красотата на нашия балкан, на Карандила, на нашия Сливен.“, каза Калайджиев.

Той е професионален музикант – цигулар, с изключително голям принос за развитието на музикалното дело в Сливен и националното ни музикално творчество.

Наградата за стопанска инициатива на името на първия български индустриалец Добри Желязков – Фабрикаджията връчи заместник-кметът Стоян Марков. С нея беше отличен местният инвеститор Стоян Стоянов.

„Благодаря на Община Сливен за оценката. Благодаря на семейството ми за подкрепата и на всички мои служители, приятели и партньори“, заяви Стоянов.

Той посочи, че ще дари сумата на Общината за изграждане на подвижно баскетболно игрище. Стоян Стоянов е управител и собственик на фирма, произвеждаща яйца за консумация, подрастващи ярки, фуражи за птици, пастьоризиран яйчен меланж.

Заместник-кметът Пепа Чиликова връчи наградата „Милосърдие“ на доц. д-р Мария Тодорова.

„Позволете ми да ви благодаря най-сърдечно за присъдената ми награда, на ръководството на Община Сливен и на всички, които са предложили мен за наградата. Приемам това отличие като призвание за медицинските работници, лекари, медицински сестри, акушерки, фелдшери, зъболекари и фармацевти – всички те са достойни синове и дъщери на Сливен, които денонощно и всеотдайно са давали и ще дават своя труд за здравето на хората“, каза от своя страна доц. Д-р Тодорова.

Доц. д-р Мария Тодорова е добре позната на сливенската общественост като лекар и общественик. Заемала е ръководни позиции в здравеопазването на нашия град – главен лекар на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”, директор на Медицински колеж – Сливен.

Организатор на церемонията е Община Сливен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук