Разпределят новите щатни бройки за охранителния състав към правосъдното министерство

В момента тече разпределение на новите щатни бройки, които бяха отпуснати на Министерството на правосъдието за преодоляване на проблема с недостатъчния брой орханителен състав на двете дирекции – ГДИН и ГДО. Това съобщи при посещението си в Сливен днес заместник-министъра на правосъдието с ресор „Затвори“ Николай Проданов.

„Чрез закона за Държавния бюджет за 2019 г. ни бяха отпуснати единствено на нас от цялата държавна администрация 200 нови щатни бройки за двете главни дирекции. Разбира се повечето от тях – 134, отидоха в ГДИН, допълни той. По думите му, след като премине разпределението на новите бройки по отделните звена, ще започнат конкурси в началото на другия месец. „До средата на годината конкурсите ще минат и ще бъдат назначени реално тези нови 134 служители, прогнозира зам.-министърът.

Той поясни още, че в края на миналата година с цел оптимизиране на системата, са закрити няколко структурни звена – 4 ареста и едно затворническо общежитие поради това, че условията там не са достатъчно добри и не съответстват на европейските стандарти. „Освен това някои от тях не уплътняваха достатъчно добре човешкия потенциал, който работеше при тях. Около 80 служители, които работеха там, бяха пренасочени на други места“, допълни той.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук