Расте броят на заразените с коронавирус медицински лица в Сливенско

Расте броят на медицинските лица, които са заразени с коронавирус в Сливенско. Двама лекари, две медицински сестри и двама санитари от различни болнични заведения са сред 52-та новодиагностицирани с инфекцията през последното денонощие.

Под домашна карантина са 1 201 жители на областта, съответно по общини: Сливен – 968; Нова Загора – 95; Котел – 92; Твърдица – 46.

За съжаление, през последното денонощие две жени с придружаващи заболявания, на 86 и 69 години, изгубиха битката с коронавируса. Едната от пациентките е била лекувана в домашни условия, другата е била настанена в болница. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

936 са болните в област Сливен към 24 ноември, съобщиха от Областния кризисен щаб. Коронавирусът се разпространява дифузно на територията на цялата област. Диагностицирани жители има в 74 или в над две трети от населените места.
В най-голямата община, Сливенската, положителни за COVID-19 са 676 души, като 568 от тях са жители на Сливен, останалите – на 31 села.

От щаба напомнят, че носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция, социалната изолация, избягването на струпвания от хора и групови събирания доказано намаляват риска от заразяване.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук