РБ”Сава Доброплодни” награди отличените участници в конкурса за коледна картичка и оригинално коледно пожелание

С коледен концерт и официална церемония за награждаване на отличените участници в конкурса за коледна картичка и оригинално коледно пожелание „Коледна магия“-2022 завършиха Празниците „Коледа в библиотеката“.

Конкурсът се организира от РБ”Сава Доброплодни” за четиринадесета поредна година, за да поощри децата и тийнейджърите да пресъздадат коледната магия – светла, красива и съзидателна. В него тази година се включиха рекорден брой участници – над 1100 деца и тийнейджъри, на възраст от 5 до 16г. от детски градини, училища и школи по изобразително изкуство от Сливен и от над 70 селища от цялата страна.

Tридесет и осем са отличените участници в двата раздела на конкурса като в раздел
„Оригинално коледно пожелание” са наградени 12 участници, а в раздел „Най-красива коледна картичка” – 26 участници. Присъдени са и две специални награди. Списъкът с наградените участници в двата раздела на конкурса е публикуван на сайта на библиотеката: http://reglibsliven.iradeum.com/competition/competition_rezults_christmas_2022.htm

Отличените участници получиха наградите си от директора на библиотеката – д-р Росица Петрова–Василева, която изрази възхищението си от талантливите им творби като им пожела весели коледни празници, много здраве, щастие, сбъднати детски мечти и успехи в бъдещите конкурси на библиотеката. Всички останали участници ще получат грамоти за участие. На отличените участници от други населени места наградите ще бъдат изпратени по куриер.

В празничния концерт, съпътстващ събитието, се включиха сладкогласни певци от НУ
“В.Левски“ и от ОУ “Елисавета Багряна“ – Сливен, талантливи малки балерини от балет „Барби“ към Военен клуб –Сливен с ръководител Силвия Терзиева и коледарска група от ОУ “Елисавета Багряна“-Сливен.

С красивите коледни картички, изпратени за конкурса, е уредена изложба във фоайетата на библиотеката, която може да бъде посетена до 7 януари 2022г. включително.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук