РБ „Сава Доброплодни“ получи дарения от ценни книги

РБ „Сава Доброплодни“ получи дарения от ценни книги за своите фондове в навечерието на празника на Сливен- Димитровден, съобщават от културния институт.

Своите книги, „Между емоциите и реалностите на прехода. Развитието на политическата култура в България след 1989г.”; „За политиката с пристрастие. Какво постигнахме и къде се провалихме”; „СДС и НДСВ. Героите и жертвите на прехода” и „Различният министър –председател. Разговори със Симеон Сакскобурготски”, подари на библиотеката, свързаният родствено със Сливен, Аспарух Панов – деен участник в политическия живот на страната в последните тридесет години.

При посещението си в Сливен, книгите си „Притаени мигове.Ч.1-2.” и второто допълнено издание на „Живот на длан” дари известният политик от близкото минало Георги Йорданов, чиято трудова и политическа кариера започва от Сливен.

Особено ценен е подареният от ръководството на ПМГ „Добри Чинтулов” юбилеен сборник на гимназията, посветен на 140г. от основаването й, който отразява не само историята на най-значимото просветно средище на нашия град, но и припомня на поколенията имената на много сливенци, направили своите първи стъпки към бъдещите си професионални и житейски успехи в нея.

Изследването на арх.Георги Козаров „Стопанските великани на Българското възраждане”/събрало в едно трудовете на автора за Никола Фичев, Добри Желязков Фабрикаджията и хаджи Славчох Паскалев / и кн. на Иван Йотов „Арх.Георги Козаров – човекът, туристът, творецът” дари на библиотеката Георги Стоянов – внук на именития сливенец.

Книгите са с автографи, което ги прави още по-ценни не само за нас, но и за бъдещите поколения сливенци, съобщават още от библиотеката.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук