РБ „Сава Доброплодни“ ще се сдобие с над 1 600 нови книги

Над 1 600 нови книги ще постъпят във фондовете на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен до края на ноември по проект „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност”.  Проектът се финансира от българското правителство. Той е пряко насочен към попълване с книги и други информационни източници на фондовете на българските обществени библиотеки.

Проектът на РБ ”Сава Доброплодни” е на стойност 8 200 лв. /максимална стойност определена за финансиране за регионалните библиотеки/. Книгите, които библиотеката е включила в проектното задание са от над 60 издателства и са в областите философия, психология, религия, социология, политология, право, педагогика, икономика, техника, математика, физика, химия, медицина, компютърни науки, изкуство, архитектура, езикознание, литературознание, география, история и др., художествена литература за деца и за възрастни, а също и ценни справочни издания. Ще бъдат набавени и речници, учебни помагала и художествена литература на английски, немски, френски и испански езици в помощ на чуждоезиковото обучение. В проекта са включени и други издания – албуми, картографски и нотни издания, нетрадиционни носители.

Изпълнението на проекта ще приключи до 20 декември 2018г. като новонабавените издания ще бъдат на разположение на читателите в навечерието на Коледните и Новогодишните празници.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук