Рекорден брой участници и награди в скоростно изкачване на Хамам баир тази година

ПМГ “Добри Чинтулов” и ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” спечелиха Купите на Ротари клуб – Сливен в десетото издание на скоростното изкачване на Хамам баир по стълбите, водещи до паметника.

Отборът на Природо-математическата гимназия събра най-висок актив в две от възрастовите групи и оглави класирането при 5-7 клас и при 8-9 клас, докато тимът на Езиковата гимназия се наложи при най-големите 10-11 клас.

Рекорден брой участници записа юбилейното издание на проявата под наслов “Напред и нагоре”. Включиха се близо 300 ученици от 5 до 11 клас от почти всички сливенски  училища. Най- многобройна бе групата при най-малките момичета. Старатовта линия пред параклиса “Свети цар Борис-Михаил – Покръстител”  бе тясна за да побере всички желаещи, а оспорвана се оказа борбата за разпределението на медалите.

Един от основните организатори и инициатори на скоростното изкачване „Напред и нагоре” Антон Томчев сподели, че и тази година е удовлетворен от интереса и провеждането на състезанието.

В групата на момичетата 5-7 клас първото място спечели Жоана Стоянова от ППМГ “Добри Чинтулов”. Тя измина разстоянието за 5.50.73 мин. Втора се класира Елица Илиева от СУ „Елисавета Багряна“. Трета по стълбите към върха завърши Велена Жекова от ОУ „Димитър Петров“.

При момчетата 5-7 клас победител стана Николай Карагьозов от ППМГ “Добри Чинтулов” с резултат от 5.00.88 мин, следван от Веселин Плачков от ОУ „Д-р Иван Селимински“. Бронз спечели Денислав Денев от СУ „К. Константинов“.

В групата на 8-9 клас победата в дамското направление бе за Ана Василева от  ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” с 6.39.60 мин, пред Моника Петрова от ПГ по икономика „Проф. д-р Д. Табаков“ и Калина Александрова от ПХГ „Дамян Дамянов“.

При момчетата от същата възраст победата бе за Димитър Стефанов от ПГЕЕ „Мария Кюри“ с време от  5.09.89 мин. Второ място зае Дони Киров от ППМГ “Добри Чинтулов”, а на трета позиция се класира Ангел Иванов  от ППМГ “Добри Чинтулов”.

В групата на  девойките от 10-11 клас с първото място се поздрави Катерина Димова от ППМГ “Добри Чинтулов” с 5.45.72 мин., пред Николета Николаева от СУ „К. Константинов“ и Ева Чакърова от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов”.

В мъжкото направление от същата възраст с най-добър резултат пред паметника на Хамам баир финишира Панайот Панайотов с 4. 35 мин. от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов”, следван от съотботника си Георги Чолаков и Асен Славов от ПГ по икономика „Проф. д-р Д. Табаков“.

След церемонията по награждаване домакините проведоха томбола, която достави много радост на участниците и излъчи над 30 печеливши билета с награди – ваучери от Ротари клуб за покупка в спортен магазин, футболни топки, тениски и шапки с логото на организаторите.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук