Ремонтът на басейна в 12-то училище няма да приключи до Нова година

Ремонтът на басейна в ОУ „Елисавета Багряна“ няма да приключи до Нова година, съобщи днес кметът Стефан Радев. Въпреки, че на старта на ремонтните дейности през септември беше оповестено, че строително-монтажните работи трябва да приключат за 66 дни, това няма да стане.

Снимка :Община Сливен

„Там ситуацията е следната, ние изпълняваме първата част от един по-голям проект, така че да можем да го пуснем в експлоатация, но се оказа, че трябва да изпълним и други дейности, които първоначално не смятахме, че на този етап ще са необходими, за да започне да функционира басейна“, коментира още Радев. По думите му, проектът в момента се изпълнява, но до края на годината това няма да се случи. „Ще стане след Нова година“, допълни градоначалникът.

Припомняме, че според предварителната информация, която ни беше предоставена от общинския пресцентър, ремонтът на плувното съоръжение е във връзка с развитието на спортната инфраструктура в града, а Община Сливен е поела управлението и обновяването на закрития плувен басейн в училището.

„Проектът за ремонтни дейности предвижда смяна на вентилационната система, на системата за отопление и филтриране на водата, ще бъдат обновени съблекалните, баните и сауната. Ще бъде монтиран окачен таван в ново помещение за пропуск и каса, както и подмяна на настилки и облицовки от фаянсови плочки, боядисване, монтаж на вътрешни алуминиеви врати. Изгражда се ново външно стълбище пред врата вход/изход за родители/посетители, като допълнителен евакуационен изход.

Ще бъдат подменени също осветителните тела с нови LED осветителни тела, дежурно осветление и евакуационно осветление с LED осветителни тела с акумулиращи батерии. Сградата е достъпна и за лица с увреждания, тъй като няма стълби.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните дейности е 66 календарни дни. Средствата за ремонта са осигурени от Община Сливен.

Плувното съоръжение е построено през 1995 г., като последно е ремонтирано през 2014 г. от частен инвеститор, се посочва още в съобщението.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук