Ремонтът на басейна в 12-то училище продължава, приключил е само първия етап

Снимка : архив Община Сливен

Първият етап от ремонта на 25-метровия басейн в 12-о ОУ „Елисавета Багряна“ е на приключване. За да бъде пуснато в експлоатация съоръжението обаче, тепърва трябва да се планират и следващите етапи свързани с цялостното му обновяване, съобщи кметът Стефан Радев.

„Казвам първи етап, защото бяха планирани дейности, които да позволят пускането му в експлоатация. Има нова канализация, нова вентилационна система, нови филтри за водата, окачен таван, нови санитарни помещения. Най-вероятно във времето ще се планират и следващи етапи за обновяване на цялостния вид на съоръжението. Но така вече то може да бъде пуснато в експлоатация и да се използва от гражданите на Сливен. Надявам се и повече деца да проявяват интерес към плуването“, посочи още той.

Ремонтът на басейна в 12-то училище няма да приключи до Нова година

Община Сливен пое управлението и обновяването на спортното съоръжение през 2018 година. Ремонтът се реализира изцяло с общинско финансиране. Плувното съоръжение е построено през 1995 година, като последно е ремонтирано през 2014-а от частен инвеститор.

След 66 дни басейнът в ОУ „Елисавета Багряна“ трябва да е ремонтиран

Другият проект на общината, касаещ обновяването на спортната база е свързан с цялостния ремонт на спортна зала „Асеновец“. „Ремонтните дейности там са приключили, в момента тече приемане на обекта. Изчаква се комплексния доклад на строителния контрол така, че да можем да въведем обекта в експлоатация“, каза още кметът.

Ремонтът на залата започна на 22 април миналата година, като тя не е обновявана от построяването й през 1971 година. Средствата са осигурени от българското правителство.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук