Ремонтът на „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора започва след 15 септември

Снимка: Георги Пауновски

Ремонтът на магистрала „Тракия“ между разклоните за Чирпан и Стара Загора ще започне след 15 септември, за да не се пречи на сериозния трафик през летния сезон, каза днес в рамките на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие Петя Аврамова. Тя уточни, че обновяването няма да е само в участъка, в който сега има ограничение от 90 км/ч (между 168 и 208 км.), а ще започне от 156-и километър, пише „Дневник“.

Така ще бъдат ремонтирани общо 52 километра. Първо ще се работи в платното в посока Бургас, движението няма да се спира, а ще се прехвърли в лентите към София. Индикативната стойност на ремонта е 89 млн. лева за всяка посока. „Добрата новина е, че има осигурено финансиране за ремонта“, каза Аврамова в отговор на въпрос кога и двете платна ще са готови. Тя поясни, че няма как да се работи и по двете платна едновременно.

Министърът уточни, че срокът за временното ограничение на скоростта от 90 км/ч е удължен до 31 декември 2020 година. По време на ремонта обаче максималната скорост ще е по-ниска.

Този участък от магистрала „Тракия“ беше пуснат през 2007 година, но заради некачественото строителство се появиха неравности няколко години по-късно. След като беше изпусната възможността да се поиска отстраняването им в рамките на гаранционния срок, сега ремонтът ще е за сметка на бюджета.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук