РЗИ Сливен предлага безплатни изследвания за пушачи по повод Световния ден без тютюн

РЗИ Сливен предлага днес безплатни изследвания за пушачи по повод Световния ден без тютюн- 31 май. Инициативата се провежда в рамките на Националната програма за ограничаване на тютюнопушенето. От 10.00 -12.30 часа и от 13.00-15.00 часа в залата на Регионалната здравна инспекция в Сливен ще има отворени врати за активни и пасивни пушачи, които могат безплатно да изследват съдържанието на въглероден монооксид (СОppm) и карбоксихемоглобин в издишания въздух.

За 2021 г. темата за Световния ден без тютюн, определена от Световната здравна организация е „Реши и се откажи!“ („Commit to Quit“).

Тази година кампанията за Световния ден без тютюнопушене има за цел да помогне на 100 милиона души по света да се откажат от вредния навик, чрез различни инициативи и дигитални инструменти. В условията на пандемия COVID-19 много пушачи, в ситуация на изолация, вземат решение да се откажат от тютюнопушенето. В същото време преодоляването на тютюневата зависимост се оказва не толкова лесно, особено отчитайки допълнителния стрес от социално-икономическите трудности на пандемията.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук