РЗИ Сливен предлага безплатни консултации и изследвания за ХИВ

Безплатно, анонимно консултиране и изследване на граждани за ХИВ ще се проведе в Сливен. Инициативата е част от Националната АНТИ СПИН кампания и се организира от РЗИ Сливен.

Местата, на които ще се правят консултациите и изследванията са няколко. На 16 август от 10.00 часа на открит плувен басейн „Аглика“ на Сливенски минерални бани, на 20 август от 11.00 до 13.00 часа в мобилен кабинет, разположен в гр. Сливен на бул. ”Цар Освободител” до банка ДСК и на 22 август от 10.00 часа на открит плувен басейн в Градската градина. За периода 09-13 септември от 09.00 – 12.00 часа и от 13.00 до 15.00 часа „Дни на отворените врати“ в РЗИ-Сливен – лаборатория за вирусологични изследвания.

На гражданите ще бъдат раздавани здравно-образователни материали и презервативи.
Кампанията се провежда традиционно и има за цел да спомогне за популяризиране на употребата на презервативи, да мотивира хората към отговорност за собственото си здраве. Сред приоритетите е насочване на вниманието на обществото към проблема СПИН чрез повишаване на обществената осведоменост за начините на предаване и предпазване от ХИВ и други сексуално-предавани инфекции и предоставяне на коректна информация, относно начините за предпазване от заразяване с ХИВ.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук