РЗИ Сливен следи 17 души за зараза с коронавирус, пробите на 6 хоспитализирани са отрицателни

17 лица на територията на област Сливен са под наблюдение за заразяване с коронавирус, те са се завърнали от континентален Китай или Италия. От област Сливен има 6 хоспитализирани лица в Стара Загора и София, които са с отрицателни проби по отношение на коронавируса. Състоянието им е добро. От лицата, които са под домашно наблюдение тази седмица няма излезли от карантина, това съобщи пред медиите днес д-р Даниела Калева от РЗИ Сливен.

„Продължаваме да следим обстановка, вече по-малко са хората, които се връщат от континентален Китай, по-голям е човекопотока от Италия. Пристигащите са от всички възрасти, включително и лица под 18-години“, посочи още тя. От инспекцията отправят призив към пристигащите да спазват мерките, да останатат под домашна карантина и да информират личния си лекар, че са тук и какво им е състоянието без да ходят в лечебното заведение, връзката да става по телефона.

„Що се касае за лицата пристигащи от Италия, за които имаме анкетни карти, които са ни представени от РЗИ от граничните области, ние имформираме личните им лекари, че са тук“, допълни д-р Калева.

30 легла е капацитета на Инфекциозното отделение към областната болница, 10 легла е капацитета на отделението към Военна болница с готовност за разкриване на повече при необходимост.

По думите й, в момента в Област Сливен се наблюдава леко повишение на броя на заболелите от познатите грипни вируси, но това е обичайно за сезона, стойностите не биха могли да доведат до обявяване на грипна епидемия отново.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук