РЗИ ще прави безплатни изследвания за ХИВ/СПИН

Безплатно и анонимно консултиране и изследване на граждани за ХИВ/СПИН ще бъде извършено на 23 ноември от експерти и медицински специалисти от РЗИ Сливен. Консултациите ще се правят от 12.30 до 14.30 ч. в мобилен кабинет, разположен на бул. „Цар Освободител” до банка ДСК. На гражданите ще се предоставят здравно-образователни материали и презервативи. Инциативата е във връзка с отбелязване на Европейската седмица за изследване за ХИВ и хепатити и Световния ден на СПИН.

.Втората част от инициативата е „Дни на отворените врати” – от 26.11. до 30.11.2018 г. Тогава гражданите могат да направят проверка на ХИВ статуса си и да се получат безплатно консултиране и изследване в лаборатория на РЗИ-Сливен от 09.00 до 12.00 ч. и от 13.00 до 15.00 ч.

Кампаниите целят насърчаване и обединяване на усилията на различни институции и организации за разширяване на обхвата на тестване, повишаване осведомеността на хората, относно предимството на изследването за ХИВ и хепатити, ранно откриване на заразените лица и своевременното им насочване за лечение.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук