РИК Сливен: Непрекъснато се променят съставите на секционни комисии има и три жалби за нарушения

Непрекъснато се променя съставът на секционните избирателни комисии в 21 МИР – Сливен, съобщи говорителят на РИК-Сливен Стелли Стефанова. Причините, които членовете изтъкват са различни, а от парламентарно представените партии имат ангажимент да предложат нови членове.

„Общо 299 са секционните комисии в областта, като 187 ще бъдат в община Сливен като тук влизат секциите в Дома за стари хора, затвора и в три болници – Военна болница, МБАЛ „Хаджи Димитър“ и МБАЛ „Д-р Иван Селимински“/, 63 в Нова Загора, в Котел – 30 и Твърдица – 19. Може да бъде открита и секция за карантинирани, ако има поне 10 лица под карантина“, уточни още тя.

По думите й, в 248 секционни комисии ще се гласува машинно, като в седем от тях ще има по две машини, заради големия брой избиратели.

Три жалби са постъпили в РИК през последните два дни, съобщи Стелли Стефанова. Две от тях касаят неправилно изписани или поставени агитационни материали, а третата се отнася за проведена политическа агитация по време на събор в котленското село Ябланово.

На 11 юли в Сливен ще имат право на глас трима столетници, а двама младежи точно на тази дата стават на 18 години и ще могат да гласуват за първи път.

Припомняме, че за шестте мандата в 21 Сливенски избирателен район на 11 юли ще се борят 156 кандидати за народни представители.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук